Wigilia

Rekolekcje, wyjazdy, dni skupienia, itp.
marcin
o. Dyrektor
o. Dyrektor

Wigilia

Post by marcin »

• Jest pare rzeczy do ustalenia:
  • termin
  • jedzonko
  • upominki
Termin - pomysly byly takie aby zrobic wigilie na dniach skupienia - byloby wtedy duzo ludzi i zrobiloby sie dwie imprezy za jednym zamachem. Ale jak na razie wyjezdzamy wiec odpada. Poza tym dla niektorych bylo to troche za wczesnie. Z drugiej strony byly glosy aby zrobic jak najpozniej a wiec na ostatnim spotkaniu przed swietami (17.12). Dla niektorych to za pozno, bo wyjezdzaja. Wczoraj padla propozycja aby zrobic tydzien wczesniej ale nie w czwartek ale piatek 11.12 (co by nie trzeba bylo na kacu do roboty/szkoly isc ;) ).
Jedzenie - oczywiscie im wiecej tym lepiej, wiec zglaszac sie z propozycjami - najlepiej typu "To ja Jarka - chetnie zrobie 2kg tiramisu" :D
Upominki - opcji jest kilka:
- kiedys zawsze sobie kogos losowalismy i pozniej pod jego katem szukalismy upominku,
- bez losowania - kupujemy jakis drobiazg , ktory pasuje wszystkim (czyli jakis twardy dysk, pamiec, etc. :geek: )
- nie robimy upominkow tylko koncentrujemy sie na przygotowaniu wypasionego jedzenia.
iwona
Diakon
Diakon

Re: Wigilia

Post by iwona »

Hej,
11 grudnia (piatek) bylby fajny na Wigilie, ale mamy probe jaselkowa i nie wiem jak bysmy to pogodzili, na probie musimy byc, a po probie mysle, ze bedzie juz za pozno by robic Wigilie wiec proponuje bysmy pozostali przy czwartku (10 grudnia). My z Marcinem zrobimy salatke i kupimy cos do picia, znaczy sie ja zrobie salatke, a Marcin kupi napoje :) . Z tego co slyszalam od Marcina lepieniem pierogow zajmie sie Daria.
Pozdrawiam
Iwona

Ps. co do upominkow to jestem za
Ania K.
Diakon
Diakon

wigilia itd...

Post by Ania K. »

hejka,

jak chodzi o termin na ta wigilie to sie dopasuje do reszty. Mi odpowiada czwartek i tez piatek. A co do upominek nie mam nic przeciw, tylko lepiej byloby losowanie konkretnej osoby.
Na wigilie tez chetnie cos przygotuje, moge zrobic salatke lub jakies ciasto :)
Olschowscy
Nowicjusz
Nowicjusz

wigilia

Post by Olschowscy »

hej, nam rowniez pasuja oba terminy a co do przygotowan to mozemy kupic sledziki (np. te w zeszlym roku byly dobre :) )
no i barszczyk (w proszku oczywiscie :D ) Moglabym tez zrobic salatke sledziowa jesli Ani K by sie nie chcialo...Pozdrawiam :!:
marcin
o. Dyrektor
o. Dyrektor

Post by marcin »

Czwartek 10.12.2009 19:00 (piątek nie wszystkim pasował).
Tak więc robić przepyszne jedzonko i nie przejmować się kosztami bo mamy SPONSORA :thumbup:. Ks.Jan prosi jedynie o rachunki/paragony. No i o opłatek też nie musimy się troszczyć :) .
jezowce
Nowicjusz
Nowicjusz

Post by jezowce »

to jak z tymi prezentami?
a co do jedzenia to skoro juz sa 2 salatki i barszczyk to ja zrobie ciaaaacho :)
to bylam ja Magda, papa
marcin
o. Dyrektor
o. Dyrektor

Post by marcin »

jezowce wrote:to bylam ja Magda, papa
to mi przypomniało Misia :D :
"To mówiłem ja – Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy. Niech żyje nam prezes sto lat!
To jeszcze ja – Jarząbek Wacław, bo w zeszłym tygodniu nie mówiłem, bo byłem chory. Mam zwolnienie. Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje prezes naszego klubu. Niech żyje nam! To śpiewałem ja – Jarząbek. "

Wracając do tematu, to kupujemy jakiś drobny upominek powiedzmy do 5€.
Więcej nie wyskrobie, bo już nie mam na bułki - Magda zresztą też oddała ostatni grosz Hirkowi ;)
Oczywiście nie zapominamy przyczepić do tego upominku karteczki "dla Marcina" ;)
jezowce
Nowicjusz
Nowicjusz

Post by jezowce »

taak to właśnie był misio :D
a o której się zbieramy?
może trochę wcześniej niż normalnie na spotkanie, cobyśmy zdążyli wszystko zjeść ;)
marcin
o. Dyrektor
o. Dyrektor

Post by marcin »

Jak przewiniesz troche do góry to powinnaś znaleźć coś takiego: Czwartek 10.12.2009 19:00 :-P
Może bardzo wcześnie to nie jest ale już nie tak późno...
Jak nie damy rady wszystkiego zjeść to ja biorę resztę na wynos - zwłaszcza ciasta i słodycze (byle by Iwonka nie widziała :shifty:)
jezowce
Nowicjusz
Nowicjusz

Post by jezowce »

ano tak, trza było przewinać :roll:
Post Reply